Delavnica – Izkušnja nasilja zato, ker sem ženska/lezbijka/kvir/trans …: Arundi Spasojević (SRB) in Sandra Arsovska (MK)

Delavnica je namenjena pogovoru o naših izkušnjah nasilja in družbeni pogojenosti naših travmatičnih doživljajev.

Pogovarjale_i se bomo o tem, kako o njih mislimo in kako z njimi živimo. Zanimalo nas bo, kaj se lahko od njih naučimo in kako povečati samozavest, ki nam jo hetero-patriarhat neprekinjeno zmanjšuje.

Delavnica je odprta za vse. Število mest omejeno, prijava nujna na: rz.delavnica@gmail.com.

Na izkušenjskih delavnicah se udeleženke_ci dogovorijo za pravila zaupanja in aktivnega poslušanja, saj lahko le tako ustvarijo varen prostor za izpostavljanje lastnih izkušenj na dogovorjeno temo. Ob koncu delavnice se temo povzame v kontekstu družbenih/patriarhalnih sistemov oblikovanja obnašanja spolov (osebno je politično), kot tudi v kontekstu principov čustvene pismenosti, ki nam pomagajo pri spoznavanju sebe, drugih in družbe, v kateri živimo. Izkušenjske delavnice niso diskusijski krožek, zasnovane so na feminističnih principih skupin za osveščanje.

Trajajo med 1,5 in 3 urami.

Arundi Spasojević je radikalna feministična lezbijka. Kot prostovoljka je delala v Autonomnom ženskom centru Beograd. Že tri leta je kot svetovalka za e-mail konzultacije del tima Konsultacije za lezbejke. Kot aktivistka se ukvarja z »video-editingom« in snemanjem lezbičnih manifestacij. Aktivna je v feminističnem gibanju, gibanju proti nasilju nad ženskami, proti vojni, fašizmu in lezbofobiji.

Sandra Arsovska je feministična lezbijka. V Skopju je bila aktivna v gejevski in lezbični organizaciji Masso, zatem v feministični lezbični organizaciji Ženska Alijansa. V Novem Sadu je delovala v Novosadskoj lezbejskoj organizaciji NLO, v Beogradu v radikalni feministični skupini AMAZONKE, ki deluje proti seksualnemu nasilju. Posebno pozornost posveča predvsem zagovarjanju ukinitve diskriminacije lezbijk s telesno ali duševno prizadetostjo.

V srbskem, angleškem in slovenskem jeziku.

Soorganizacija: ŠKUC – Kulturni center Q (klub Tiffany)

Vstop prost.

Zemljevid AKC Metelkova mesto

































































7. MAREC
11:00
ŠKUC - Kulturni center Q (klub Tiffany), AKC Metelkova mesto
Delavnica – Izkušnja nasilja zato, ker sem ženska/lezbijka/kvir/trans …: Arundi Spasojević (SRB) in Sandra Arsovska (MK)
Za ostale slike klikni tu