Predstava: Neformalna skupina ZIZ (Slovenija): Med dvema ognjema: Ljubim-te-dobro-se-mej-adijo-dobiva-se-na-kavi-pol-pa-se-dava-dol.

Predstava Med dvema ognjema je produkt kolektivnega avtorstva, kjer so performerke in performerji preko uporabe tehnik gledališča zatiranih in skozi obravnavo svojih osebnih zgodb, doživljanj in občutij stkali mozaik pripovedi o medspolnih in medosebnih odnosih.

Neformalna skupina  ZIZ se pri svojem delu naslanja na pristope gledališča zatiranih, s fokusom na obravnavanju tematik kot so neenakost med spoloma, identiteta v sodobni družbi in medosebni odnosi, pri čemer vedno izhajajo iz deljenja osebnih izkušenj, pogledov in občutij. Potem ko je bila predstava že nekajkrat izvedena, performerji in performerke poudarjajo, da je zgolj del procesa nastajanja predstave potekal po tehnikah gledališča zatiranih in tudi nekaterih drugih prijemov, sama predstava pa ponuja intimno predstavo, živo tvorbo, “živo gledališče”. Uprizoritev je namreč vedno drugačna – iz predstave v predstavo performerji in performerke v njej spreminjajo tekst, njihova doživljanja in refleksije prizorov so namreč popolnoma osebni in zato rastejo skupaj z njimi.

Gledališče zatiranih (orig. theater of the oppressed) je gledališko-aktivistična metoda, ki jo je v 60. letih prejšnjega stoletja razvil Brazilec Augusto Boal. Metoda je poznana tudi kot gledališče za opolnomočenje in gledališče za življenje in ni namenjena zgolj umetniškemu izražanju, ampak služi tudi neformalnemu učenju, izobraževanju in aktivizmu ter ima lahko terapevtske učinke.

Avtorji in avtorice, performerji in performerke: Sara Atanasković, Denis Horvat, Nina Meško, David Muster, Tajša Perović, Tomaž Podbevšek, Barbara Polajnar
Mentorica: Barbara Polajnar
Dramaturginja: Urša Adamič
Oblikovanje: Lucija Smodiš
Fotografija: Janez Klenovšek
Neformalno skupino ZIZ podpirajo: Mladi v akciji, Mestna občina Maribor, Pekarna magdalenske mreže, Selfishstudio, Radio Marš.
*

Predstava je intimne narave, zato je število mest omejeno na 25.
Vstopnice lahko rezervirate na e-mail naslovu ziz.maribor@gmail.com – prosimo, da v rezervaciji natančno navedete uro prestave, karte pa nato prevzamete najkasneje pol ure pred začetkom v Info točki Rdečih zor.
Nakup kart je možen tudi v predprodaji v Info točki Rdečih zor v Galeriji Alkatraz (sreda 20h – 24, četrtek in petek 15h – 24h).

Vstopnina: 4 €.


Soorganizacija: ŠKUC – Kulturni center Q (klub Tiffany), Neformalna skupina ZIZ

Zemljevid AKC Metelkove
































































7. MAREC
18:00
ŠKUC – Kulturni center Q (klub Tiffany)
Predstava: Neformalna skupina ZIZ (Slovenija): Med dvema ognjema: Ljubim-te-dobro-se-mej-adijo-dobiva-se-na-kavi-pol-pa-se-dava-dol.
Za ostale slike klikni tu