Ženska sekcija Theremidi Orchestra

Ženska sekcija Theremidi Orchestra (SLO) @ Menza pri koritu

Rdeče zore in Menza pri koritu predstavljata

Koncert

Ženska sekcija Theremidi Orchestra (SLO)

Ženska sekcija Theremidi Orchestra bo za Rdeče zore pripravila poklon skladateljicam elektronske glasbe iz petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja kot so Daphne Oram, Delia Derbyshire, Else Marie Pade, Eliane Radigue in ducat drugih.

Teremidi je s povezavo na računalnik ali MIDI glasbeni instrument nadgrajeno in razširjeno osnovno senzorsko vezje, teremini, ki je v dvajsetih letih prejšnjega stoletja nastalo kot stranski produkt pri razvoju radia in velja za enega prvih elektronskih glasbil ter je po vsej verjetnosti edino elektronsko glasbilo, na katerega se igra brez dotika.

Zasedba Theremidi Orchestra je pred dobrim letom nastala iz udeležencev delavnice Teremini in teremidi fizični vmesnik v organizaciji Ljudmile. Je avdio-vizualni orkester, ki ustvarja tako slike kot brneče, hreščeče in hrupne zvoke. A tu ne gre le za avdio-vizualni performans, marveč za stav, ki simpatizira tako z aktivizmom, družbeno angažiranostjo, etiko “naredi sam” in feminizmom. Prek reciklaže neuporabnih predmetov v antene raziskujejo elektromagnetna polja in proizvajajo zvok, ki nasprotuje izčiščenemu, zloščenemu, hegemonskemu mainstream zvoku.

Ženska sekcija Theremidi Orchestra nadaljuje z delom matične skupine, ki je do danes nastopila že dvanajstkrat na različnih medijskih festivalih, delavnicah in prireditvah. Ženska sekcija izpostavlja ženske predstavnice, ki tudi v današnjem svetu tehnologije mnogokrat ostajajo pozabljene in spregledane. Prvič so v tej postavi nastopile oktobra 2012 v Kiberpipi na dan Ade Lovelace, ki velja za pionirko v računalniškem programiranju.

Zasedba:
Tina Dolinšek
Ida Hiršenfelder
Saša Spačal
Robertina Šebjanič

Povezava:
http://wiki.ljudmila.org/Theremidi_Orchestra/Women_Section

Soorganizacija: Menza pri koritu

Program v Menzi pri koritu se nadaljuje s:

Koncert
Maneki Nekoč (A)

DJ in VJ program
Revoltaža Zadruge Female’s’Cream (SLO)

Vstopnina za celoten večer: 5 evrov

Zemljevid AKC Metelkova
































































8. MAREC
22:15
Menza pri koritu, AKC Metelkova mesto, stavba Hlev, Masarykova 24
Ženska sekcija Theremidi Orchestra (SLO) @ Menza pri koritu