Reni Hofmueller

/ETC: Okrogla miza: Trajnostni izobraževalni medijski laboratoriji za ženske

Rdeče zore v sodelovanju s Kiberpipo predstavljajo Eclectic Tech Carnival 2012

Okrogla miza

Trajnostni izobraževalni medijski laboratoriji za ženske

Moderira: Aileen Derieg

Sodelujejo: Deborah Hustić (HR), Reni Hofmueller (AT) in Robertina Šebjanič (SLO)

Razprava ob zaključku programa Eclectic Tech Carnival je posvečena medijskim laboratorijem, ki so namenjeni izključno ženskam in trans osebam. Podobno kot debata o feminističnih javnostih (7. marca ob 18:00 v Klubu Tiffany), izhaja iz stališča, da je v svetu sodobne tehnologije ženskam in trans osebam treba zagotavljati varne prostore za druženje, učenje in delo (ali jim pomagati pri samoorganizaciji tovrstnih prostorov), saj si v polju vednosti, v katerem še vedno prevladujejo moški, le tako lahko zagotovijo enaka izhodišča oziroma enake možnosti.

V angleščini. Vstop prost.

Aileen Derieg (AT/ZDA) se je rodila v Tucsonu v Arizoni. Na Univerzi v San Franciscu in kasneje na Univerzi v Innsbrucku je študirala teologijo. Od leta 1985 živi v Linzu, kjer prevaja strokovna besedila s področja sodobnih umetnosti in novih medijih.

Povezava: eliot.at

Reni Hofmueller (AT) je glasbenica, skladateljica, performerka, organizatorka in aktivistka na področjih uporabe (novih) medijev, tehnologije in politike. Ukvarja se tudi s sodobno umetnostjo.

Povezava: renitentia.mur.at/

Robertina Šebjanič (SLO) je študirala na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, na šoli Famul Stuart (Ljubljana) in na Valand School of Fine Arts v Gothenburgu na Švedskem. Ustvarja videe, ambientalne postavitve in širše zasnovane multimedijske in tehnološke projekte s področja sodobnih umetniških praks.

Trenutno se posveča grajenju novih imaginarnih svetov, razmerju med resničnim in iracionalnim in preizkušanjem meja gledalčeve čutne percepcije. Svoja dela je prikazala na številnih samostojnih razstavah, skupinskih razstavah in festivalih. Med letoma 2006 in 2009 je bila članica uredniškega odbora Pojmovnika slovenske umetnosti po letu 1945 (Študentska založba / Inštitut ALUO, Ljubljana, 2009). Leta 2007 je prejela nagrado ALUO. Od leta 2008 je programska soustvarjalka in koordinatorka izobraževalnih in umetniških porgramov v Ljubljanskem laboratoriju za digitalne medije in kulturo LJUDMILA (pri KUD France Prešeren Trnovo).

Povezava: vimeo.com/robertina

/ETC: Okrogla miza

Kako do Kiberpipe
































































10. MAREC
18:00
Kiberpipa, Kersnikova 6
/ETC: Okrogla miza: Trajnostni izobraževalni medijski laboratoriji za ženske